keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Kotona on kiva olla...

... kun on siistiä ja jalat pysyvät lämpiminä. Tällaisen teeman keksin arjen luksusta -nimeä kantavalle häälahjalle, jonka annoimme tylsän rahalahjan ohessa vajaa viikko sitten avioituneelle pitkään jo toistensa kanssa viihtyneelle pariskunnalle, jolla on jo kaikkea. No henkilökohtaisesti kellään ei ikinä ole kaikkea tai ainakin jotain voi olla vielä kivampana.Kyllä kelpaa nyt tuoreen avioparin mopata hääkutsun väreissä olevalla moppiliinalla, joka pysyy mopatessa paikallaan nappien avulla. Meillä ainakin ärsyttävintä moppaamisessa on liinan jatkuva irtoilu.

Lattiaa vasten tulevalla puolella perinteikäs "tiilikuvio", jonka ohjeen olen ottanut Mason-Dixon knitting -kirjasta. 
Lankana on Novitan ilmeisesti jo tuotannosta poistunutta bambulankaa. Ruskeaa sain työkaveriltani ja tuon mintunvihreän/turkoosin ostin vartavasten tätä varten Menitasta.

Moppiliinan seuraksi tein myös keittiörätin ja liitin oheen rätinpidikkeen, joka on ostettu Tukholman Design Torgetilta. Mieheni toi tuollaisen samanlaisen tuliaisiksi viime kesänä ruotsin reissultaan ja se on ehdottomasti käytännöllisin tuliainen, jonka olen saanut. Ei enää rätit tipahtele tiskialtaaseen ja ne kuivuvat ja pysyvät näin hajuttomina.

Siivouksen lisäksi teemaan kuului jalkonen pitäminen lämpinä, jotta pään voi pitää kylmänä niissä avioliiton arjen joskus hankalissa tilanteissa (jotka yllättävän monesti liittyvät sotkuihin ja kodin siivoukseen...)

Sukat vanhemmille ja suurin piirtein Ilun balleriinatossuohjeella tehdyt töppöset lapselle (lankana kitten mohair, ja en huovuttanut). Ja tietenkin, ainakin suurin piirtein, häiden teemaväreissä.

Sukkien idean bongasin joskus jostain blogista, en vaan muista mistä. Ja sitä soveltaen nitkuttelin vastaväreissä  kahdet lyhytvartiset kotisukat.
Lankoina: sisun ruskeaa sukkalankaa ja turkoosin eri sävyissä vaihtelevaa toista sukkalankaa, jonka merkkiä en muista.

Toivottavasti hääpari nauttii nyt arjen askareista kauniilla välineillä ja osaa pitää jalat lämpiminä ja pään kylmänä siivotessakin!

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi että oot jaksanu tehdä hienon lahjan! Tuollaista varmasti arvostetaan. Mä olen niiiin huono tekemään muille mitään lahjaksi että oikein hävettää :P

    VastaaPoista
  2. Vau, tosi hieno lahja! Varmasti saajat ovat olleet ihastuksissaan!

    VastaaPoista