Minun versioni Vol-au-venteistä... vaikka ne tuskin ovat niitä, kun tein tuon täyttämisen ihan eri periaatteella...
Ylhäällä vähempi kohonneita mustikkaisia ja alhaalla hienosti kohonneet mansikkaiset.
Täytteeksi laitoin Mansikkamäen tapaan Valion sitruunatuorejuustoa paketillisen, 70 g sulatettua valkosuklaata ja 2 dl vaahdotettua kermaa. Seokseen lisäsin hiukan sokeria. Vähän enempikin olisi voinut sokeria laittaa, koska voitaikina on enempi suolaista kuin makeaa. Tosin, kun leivokset vähän aikaa olivat tasaantuneet, oli täyte mehevöittänyt kuortakin siten, että oikeastaan maku oli aika täydellinen, ei liian makea, vaan riittävän. Pursotin kerma-tuorejuustoseosta pohjakappaleelle, pistin päälle mansikkasiivun ja sitten kannen. Kannen päälle liimasin täytteellä mansikan siivun ja pursotin vielä pienen ruusukkeen täytteestä. Mustikkat kiinnitin vähän suuremmalla täyteruusukkeella. Lopuksi koristelin sulalla valkosuklaalla ja tomusokerilla. Näitä aion tehdä uudelleen ja tosiaan sitä taikinapyörää apunakäyttäen. Tuo valion sitruunanmakuinen tuorejuusto ei muuten ollut ihan hirveän sitruunaista, olin ehkä hivenen pettynyt.
upeita! nam!
VastaaPoista