sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Remppaa tulossa, eikä ehkä ihan optimaalisimpaan hetkeen...

Myytiin meidän ihana ja rakkaudella laitettu koti Kivihaassa tulevan elämänmuutoksen vuoksi.

Ihana olohuone, joka sai kolmen asumamme vuoden aikana jo kertaalleen uuden värinkin.
Kuva: Katriina Olenius, www.kotivarma.fi

Liian moni sanoi, ettei vauvaa voi kantaa kerrostalon 4. kerrokseen. Ihan hyvin olisi voinut!

Meidän koivumetsä keittiö, jota varmasti tulee ikävä!
Kuva: Katriina Olenius, www.kotivarma.fi


No mutta tehty mikä tehty ja asunto meni kaupaksi suhteellisen nopeasti...

Seesteinen makuuhuone, jonka takaseinän olisin myöskin maalannut, jos olisimme jääneet tänne asumaan.
Kuva: Katriina Olenius, www.kotivarma.fi

...ja ihan hyvällä hinnalla maaliskuussa, joten ei sovi valittaa...

Työhuone, joka koki suurimman mullistuksen, kun eräs viikonloppu päätin purkaa kaiken pois ja maalata omituisen värisiksi maalaamamme seinät puhtaan valkoisiksi.
Kuva: Katriina Olenius, www.kotivarma.fi

... välittäjä tosiaan osasi hommansa.

Viimekevään uudistusten jälkeen parvekkeella oli mukava juoda esim. skumppaa. Tällaista luksusta kuin lasitettu parveke ei uudessa asunnossamme tulekaan olemaan.

Pieni paniikki meinasi jo iskeä, kun uutta asuntoa ei millään meinannut löytyä. Ensin haluttiin 4 huonetta ja keittiö rivarikämppä. Mutta niin ne rivarikämpät... on vaan aika kamalia, mihin meidän varat olisivat riittäneet. Pari ihan varteenotettavaa löytyi, tosin Espoosta. Mutta oltaisi oltu valmiita muuttamaan jopa sinne. Matkan varrella etsinnän kohteet muuttuivat laajemmiksi ja lopulta se uusi asunto löytyi. Ei tosin rivari, eikä Espoosta, vaan pienen kerrostalon yläkerrasta Käpylästä tai Koskelasta. Talo on herttainen 40-luvulla rakennettu puutalo, jonka ulkoseinät on rapattu. Meille tulee asuttavaksi puolet yläkerrasta poislukien rappukäytävän tilat, yhteensä noin 84 neliötä.

Uusi kotitalo!
Kuva: Arja Orenschikoff, HUOM!

Siinä on tunnelmaa. Tosin tunnelmaa pitää hiukan kaivaa esille, jonka vuoksi ollaan päätetty tehdä melko massiivinen remontti tässä heti kesäkuun alussa. Ja kovasti toivotaan, että juhannusvauva pysyy masussa juhannukseen saakka ja että remppa etenee kuin saduissa...

Tarkoituksena on uusia lattia. En kertakaikkiaan vaan pidä tuosta perusparketista, jota meillä Kivihaassakin on ja jonka jättämistä harmittelin useastikin. Tilalle tullee lautalattia, joka maalataan valkoiseksi. Parketin alla olisi alkuperäinen lautalattia, mutta nykyisten asukkaiden mukaan se ei todennäköisesti ole pelastamiskelpoinen, joten sen päälle askarrellaan uusi.

Perusparketti, ei vaan ole mieleen, mutta tuo olohuoneen seinän tapetti onkin sitäkin enemmän!
Kuva: Arja Orenschikoff, HUOM!

Lisäksi uusiksi menee keittiö... Tuo nykyinen ei vaan miellytä silmää, ei ole riittävän käytännöllinen himoleipurille ja on aika kulahtanutkin. Lastulevy on turvonnut vähän sieltä ja täältä.

Keittiö, joka puretaan ja jonka tilalle tulee uusi, toivottavasti rahat riittävät...
Kuva: Arja Orenschikoff, HUOM!

Myös puolessa asuntoa oleva puunvärinen paneelikatto saa valkoisen värin.

Katon maalaamalla uskoisin ilmeneen avartuvan ja valaistuvan huomattavasti. Mekin aiomme laittaa työpisteen juurikin tähän, kuten asunnon nykyisetkin asukkaat ovat tehneet.
Kuva: Arja Orenschikoff, HUOM!

Märkätiloille ei raaskita tehdä mitään kovin massiivista, koska jossain vaiheessa ennemmin tai myöhemmin tuolla tehdään putkiremontti koko taloon. Mutta allaskalusteita vaihtamalla ja ehkä vähän kaakeleita maalaamalla ja tuunailemalla ja säilytystiloja järjestelemällä saatetaan saada parannusta aikaan...

Täällä siis vain vähän tuunaillaan, samoin WC:ssä ja kodinhoitohuoneessa. Ja putkiremontin yhteydessä pohditaanko voisiko tiloja myös jotenkin järkeistää.
Kuva: Arja Orenschikoff, HUOM!

Nyt sitten on remppasuunnitelmien laadinta meneillään ja olen selannut läpi kaikki sisustuslehdet joita vuosien aikana on kertynyt ja koittanut koota inspiraatiota remonttiin ja sisustukseen. Nyt inspiraatiota taitaa olla jo moninverroin varoihin nähden. Keittiö pitäisi valita ja löytää sopivan hintainen, lattiamateriaalit hankkia, kavereita haalia ensin purkutalkoisiin ja sitten mielellään myös avustamaan uuden rakentamisessa. Remppamieskin on jo ainakin puoliksi hankittu... Tulee kiireinen alkukesä. Kaikkea ei varmasti saada ennen juhannsuvauvaa valmiiksi, mutta jospa edes katto, lattia ja keittiö, että saa tavarat kannettua sisälle ja elämän jotenkin sujumaan.

3 kommenttia:

  1. Paljon onnea uuteen kotiin, ja tulevan vauvan johdosta!! Ihana juttu :)

    VastaaPoista
  2. Huhhuh! Tulee varmasti ihana koti ja saatte tuon tehtyä, ite vaan olen kiitollinen, että me saatiin oma uus koti rempattua jo nyt ennen meidän syysvauvaa :). Jos kaipaatte suositusta kohtuuhintasesta ja siistiä työtä tekevästä remppamiehestä, mulle voi laittaa spostia osotteeseen lottamattila ät gmail piste com. Muuten sit vaan tsemppi tsemppi!

    VastaaPoista