maanantai 25. heinäkuuta 2011

Pienen tytön mekko

Kummityttömme täytti 2-vuotta ja varsinaisen lahjan, eli lelun, jonka kivuuden päälle aikuisena en lainkaan ymmärrä, annoimme hänelle lahjaksi lahjan, jonka päälle aikuisena ymmärrän, eli itsetehtyä ja söpöä, suloisen mekon.

"Tilkkumekko"
Ohje: Hanna Välitalo, "Silmukoita, siksakkia ja pala suklaakakkua" -kirjasta
Materiaalit: Vanha lakana, Marimekon kangasta, itse painettua ja värjättyä lakanakangasta, pitsinpätkät ja 2 nappia
Huom: Ohje ei mielestäni ollut kovin hyvä, ihana kyllä, mutta ei toteutuksen kannalta järkevä, esimerkiksi ompelujärjestyksessä oli paljon järkeistämistä. Kavensin mekkoa hieman yläosasta ja pienensin käsiä varten tehtyjä koloja. Jos tekisin mekon uudelleen tekisin ehkä olkaimista hiukan pidemät ja käsikoloista vieläkin pienemmät. 

Pääosassa olevan kukkakankaan hamstrasin mökiltä matonkudelaatikosta. Ei ehkä kestävintä mahdollista, mutta kestää sen ajan kuin kestää. Helman pitsi on vain etupuolella, koska pitsiä sattui olemaan juuri sen mittainen pala.

Helmaan tein kaksi laskosta yhden sijaan, koska mekko näytti hitusen liian isolta saajalleen. Olisi ehkä voinut olla tekemättäkin,  mutta on niin vaikea arvioida lasten kokoja, kun ei itsellä ole mihin mallailla.
Etualalla itse kasvatettuja kesäkukkia.

1 kommentti:

  1. Kiitos kommentista. Vastasin jo omaan blogiini, mutta vastaan vielä tännekin.

    Käytimme lankojen värjäämiseen Emo-tuotannon nestemäistä tekstiiliväriä. Ohjeita värjäämiseen on Emo-tuotannon nettisivuilla (http://www.emotuotanto.fi/villan_varjays.html). Noudatimme tuota sivuston ohjetta aika uskollisesti, tosin tietysti siinä oli eroja lankojen välillä, kuinka kauan niiden annettiin olla liemessä.

    Suosittelen kokeilemaan värjäämistä. Minusta se oli mielenkiintoista ja hauskaa puuhaa.

    VastaaPoista